Herkkutatti risotto

Vaikeusaste: 3/5, Annoskoko: Neljälle, Valmistusaika: 40 minuuttia


AINEKSET

  • 0,3 dl rypsiöljy
  • 30 g normaalisuolainen voi
  • 1 shalottisipuli
  • 40 g kylmäsavuporo (paistisiivu)
  • 10 g kaavi Porcini kuivattu herkkutatti + 3dl vettä liotukseen
  • 200 g arborio/carnaroli risottoriisiä 
  • 1 dl kuiva valkoviini
  • 5 dl kanaliemi
  • 3 dl tattien liotusliemi
  • 40 g raastettua parmesania
  • 0,3 dl hyvää oliiviöljyä
  • 30 g normaalisuolaista voita
  • Vastarouhittua mustapippuria sekä tarvittaessa sormisuolaa

OHJEET

  1. Hienonna shalotti sekä kylmäsavustettu poro kuutioiksi.
  2. Liota tatteja noin 10 minuuttia. Purista kuivaksi ja hienonna.
  3. Mittaa kanaliemi sekä tattien liotusvesi kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi.
  4. Lämmitä rypsiöljy laajapohjaisessa kattilassa ja lisää sinne shalottisipuli. Kuullota hetken ja lisää riisi, poro, voi sekä tatti joukkoon. Anna kuullotettua vielä hetki ja lisää sitten valkoviini.
  5. Kun riisi on imenyt lähes koko valkoviinin, niin ala lisäämään kuumaa lientä kauha kerrallaan. Sekoita kokoajan puukauhalla. Riisin kypsyminen vie noin 16-18min.
  6. Kun riisi tuntuu kypsältä sammuta liesi ja lisää joukkoon voi, parmesan juusto sekä oliiviöljy. Anna tekeytyä hetki ja tarkasta maku.
  7. Mausta ja tarjoile. Hyvän risoton tulisi olla melko löysää ja kosteaa.
Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK
Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.