AINEKSET
- 0,3 dl rypsiöljy
- 30 g normaalisuolainen voi
- 1 shalottisipuli
- 40 g kylmäsavuporo (paistisiivu)
- 10 g kaavi Porcini kuivattu herkkutatti + 3dl vettä liotukseen
- 200 g arborio/carnaroli risottoriisiä
- 1 dl kuiva valkoviini
- 5 dl kanaliemi
- 3 dl tattien liotusliemi
- 40 g raastettua parmesania
- 0,3 dl hyvää oliiviöljyä
- 30 g normaalisuolaista voita
- Vastarouhittua mustapippuria sekä tarvittaessa sormisuolaa
OHJEET
- Hienonna shalotti sekä kylmäsavustettu poro kuutioiksi.
- Liota tatteja noin 10 minuuttia. Purista kuivaksi ja hienonna.
- Mittaa kanaliemi sekä tattien liotusvesi kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi.
- Lämmitä rypsiöljy laajapohjaisessa kattilassa ja lisää sinne shalottisipuli. Kuullota hetken ja lisää riisi, poro, voi sekä tatti joukkoon. Anna kuullotettua vielä hetki ja lisää sitten valkoviini.
- Kun riisi on imenyt lähes koko valkoviinin, niin ala lisäämään kuumaa lientä kauha kerrallaan. Sekoita kokoajan puukauhalla. Riisin kypsyminen vie noin 16-18min.
- Kun riisi tuntuu kypsältä sammuta liesi ja lisää joukkoon voi, parmesan juusto sekä oliiviöljy. Anna tekeytyä hetki ja tarkasta maku.
- Mausta ja tarjoile. Hyvän risoton tulisi olla melko löysää ja kosteaa.